Yükleniyor...

 

AsyaVietnam Kamboçya Turu

Bir tarafta Güneydoğu Asya'nın en renkli ülkelerinden Vietnam, diğer yanda dünyada eşi benzeri bulunmayan Angkor Wat'a ev sahipliği yapan, doğa harikası Kamboçya.
#BaşkaTürlüVietnamKamboçya

Vietnam Kamboçya Turu Güneydoğu Asya’nın iki egzotik ülkesini bir araya getiren eğlenceli bir yolculuk. Bir yanda yıllar süren Çin ve ardından Fransız işgalinin hem  kültüründe hem de mimarisinde silinmez izler bıraktığı Vietnam var. Çalkantılı olayların ve yakın dönemin unutulmaz savaşlarından birinin ardından şimdilerde modern şehirler ve geleneksel yaşam biçimlerinin bir arada yaşamaya devam ettiği, enfes yemekler ve doğa harikalarıyla dolu bir ülke Vietnam.

Diğer yanda ise Kamboçya var. Avrupa hala karanlık çağdayken dünyanın en büyük şehirlerinden birine, Angkor Wat’a ev sahipliği yapan bu topraklar Kızıl Khmer’lerin ülkede yol açtığı büyük trajediye de maalesef sahne oldu. Şimdilerde ise Kamboçya’yı ziyaret edenler öncelikle Angkor tapınaklarını görmeye geliyorlar, ancak ülkeye ve insanlarına aşık olduktan sonra ülkelerine geri dönüyorlar.

Başka Türlü Macera’nın Vietnam Kamboçya Turu da bu iki muhteşem ülkeyi tek bir seyahatte, üstelik yine yerel deneyimler ekseninde bir araya getiriyor.

Seyahat yine deneyimlerle dolu; bir tarafta doğa harikası Halong Körfezi’nde teknede yıldızların altında bir gece geçireceğimiz, şehirlerini üç tekerlekli bisikletlerle keşfedeceğimiz, üst düzey restoranlarında yemek yerken sokak lezzetlerini de tadacağımız, Mekong deltasını ada ada gezeceğimiz, Cu Chi tünellerinde yakın tarihin izlerini takip edeceğimiz Vietnam, diğer tarafta ise dünyada eşi benzeri bulunmayan Angkor Wat ve yerel kültürün izlerini taşıyan Tonle Sap gölü ile Kamboçya.

Başka Türlü Macera'nın Vietnam Kamboçya Turu neden tercih edilmeli ?

  • Dünyaca ünlü Halong Körfezi‘nde teknede yıldızların altında uyuyup sabah güvertede Tai-Chi yaparak güne başlayacağız.
  • Hanoi‘deki bisiklet turumuz gözlere, sokak lezzetleri turumuz damaklara hitap edecek
  • Angkor Wat elbette var Vietnam Kamboçya turu rotamızda, ama tapınakları gün doğumunda görmek bambaşka bir deneyim olacak. 
  • Rotamızda her zamanki gibi çok özel restoranlar var ama bizim en sevdiğimiz bir akşam yemeğini ayırdığımız ve geliriyle sokak çocuklarına yardım eden bir STK tarafından işletilen Marum.
  • Mekong Deltası‘nda ve Tonle Sap gölündeki tekne turlarımızda yerel yaşamlara konuk olacağız.
  • Vietnam Kamboçya Turu ilk durağı olan Ho Chi Minh City‘deki motorsiklet turumuzu apayrı bir yere koyuyoruz..
  • Yakın tarihin en dikkat çekici olaylarından biri olan Vietnam Savaşı’na oldukça uzun bir gün ayırdık, özellikle Cu Chi Tünelleri seyahat sonrasında arkadaşlarınıza anlatmadan geçemeyeceğiniz detaylardan biri olacak.
  • Çok sevdiğimiz Kamboçya’yı Angkor Wat’tan ibaret sanıyorsanız yanılıyorsunuz, Phare Sirki bizim için daha keyifli bile olabilir çünkü ismi sirk olsa da Phare bir sirkten fazlası. Yerel halktan çocukların eğitildiği ve yaşadıklara kötü hatıralara inat müthiş bir gösteri sundukları bu gösteride hiç bir hayvan yer almıyor. Üstelik gösteriden elde edilen gelir de yine çocukların ve gençlerin eğitimi için değerlendiriliyor.
  • Vietnam Kamboçya Turu için olmazsa olmazımız masaj elbette, harika bir masaj sürprimiz de var seyahatte.
Sıkça Sorulan Sorular
  • Kamboçya Vietnam Turu için en iyi dönem hangisi ?

Her iki ülke de tropikal kuşakta yer alıyor ve iklimleri de muson yağmurlarına göre şekilleniyor. Bu detaya bağlı olarak Vietnam Kamboçya turu için en uygun dönemin Kasım ve Temmuz ayları arası olduğunu söylemek mümkün ancak diğer mevsimler de bir miktar yağışlı olmakla beraber Vietnam Kamboçya turları için kötü dönemler değil.

  • Vietnam ve Kamboçya vize istiyor mu ?

Gerek Vietnam gerekse Kamboçya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize istiyor. Gerekli ön çalışmaları Başka Türlü Macera sizin için yapıyor olacak. Sizden tek istediğimiz pasaportunuzla beraber 4 vesikalık fotoğrafınızı seyahat sırasında yanınızda bulundurmanız.

Hatırlatalım, seyahat tarihi sonunda pasaportunuzun süresinin dolmasına 6 aydan az bir süre varsa ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

  • Vietnam Kamboçya Turu için tek başıma katılırsam fark öder miyim ?

Seyahate tek olarak katıldığınızda seyahat ücreti değişmeyecek ve turdaki uygun bir başka kişi ile oda arkadaşı olacaksınız.

Ancak Vietnam Kamboçya turu boyunca tek başınıza kalmayı isterseniz tek kişi farkı ödeyerek tüm otellerde bu şekilde konaklamanız da mümkün.

  • Vietnam Kamboçya turu öncesinde tavsiye ettiğiniz bir kitap ya da film var mı ?

Seyahat sırasında her iki ülke kültürü ve tarihi hakkında detaylıca konuşacağız ancak yine de Kamboçya Vietnam turu öncesinde size bilgi sağlayacak bir kaç önerimiz var. Vietnam yakın tarihine ışık tutan, Vietnam Savaşı ve etkileri hakkında fikir edinebileceğiniz Stanley Kubrick’in Full Metal Jacket ve Robin Williams’ın başrolünde oynadığı Günaydın Vietnam filmlerini izlemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

Diğer yandan Kamboçya’da Kızıl Khmer döneminde yaşananları anlatan Önce Babamı Öldürdüler filmi de izlenmeli.

  • Vietnam Kamboçya turu için sağlık sigortası yaptırıyor musunuz ?

Tüm Başka Türlü Macera seyahatleri öncesinde olduğu gibi Vietnam Kamboçya turu öncesinde de tüm katılımcılar için seyahat sağlık sigortası yaptırılıyor. Ancak tüm seyahatlerde aşılar gibi seyahat öncesi önlemlerin sizin sorumluluğunuzda olduğunu hatırlatalım. Gidilen ülkeye göre detaylı bilgileri Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın Seyahat Sağlığı internet sitesinde öğrenebilirsiniz.

  • Vietnam Kamboçya turu öncesinde ne gibi hazırlıklar yapmam gerekiyor ?

Tüm Başka Türlü Macera seyahatleri öncesinde olduğu gibi Vietnam Kamboçya turu başlamadan bir süre önce tüm hazırlıkların anlatıldığı bir bilgi dosyasını sizinle paylaşacağız.

Yine tüm seyahatler öncesi olduğu gibi uygun olan tüm katılımcılarla İstanbul, Galata’daki Başka Türlü Macera Seyahat Merkezi‘nde buluşup tanışacak ve Kamboçya Vietnam turu ile ilgili son detayları konuşacağız.

  • Vietnam Kamboçya Turları’nın başlayacağı havalimanına nasıl ulaşım sağlayabilirim ?

İstanbul’da yaşayan misafirlerimizin havalimanına ulaşımı için Başka Türlü Macera seyahatlerinin tamamında Avrupa ve Anadolu Yakası’ndan servis sağlıyoruz.

  • Vietnam Kamboçya Turları’na katılmak için uçak biletimi kendim alabilir miyim ?

İstanbul’da yaşamıyor ya da gerek yurt içi gerekse yurt dışı seyahatlerdeki uçak biletinizi kendiniz (mesela millerinizle) almak istiyor olabilirsiniz. Bu tür durumlarda bize bilgi vermeniz yeterli; seyahatin uçak bileti ücreti sizin için toplam ücretten düşülecek.

Benzer şekilde İstanbul dışından seyahatlere katılmak isteyen dostlarımız dilerlerse bulundukları şehirden İstanbul’a yapacakları uçuşlar için de bizimle temas kurabilirler, böylece özellikle yurt dışı seyahatler için iki uçuşu bağlama şansı sağlayabiliriz.

  • Vietnam Kamboçya Turları’na katılmak için yaş sınırı var mı ?

Tüm Başka Türlü Macera seyahatlerindeki 15 yaş alt sınırı Vietnam Kamboçya turları için de geçerli.

Adım adım G.doğu Asya , Vietnam-Kamboçya-Laos
Ramazan Bayramı
From4.750 $
Adım adım G.doğu Asya , Vietnam-Kamboçya-Laos
Adım adım G.doğu Asya , Vietnam-Kamboçya-Laos
Sosyal medyada paylaş
başka türlü macera türsab

Bizi sosyal medyada takip edebilirsiniz.

başka türlü macera footer logo

Bizi sosyal medyada takip edin.

© Başka Türlü Macera, 2023

Bize ulaşın