Yükleniyor...

 

AsyaEndonezya Turu

Eğlenceli kumsallar, tropikal ormanlar, duman üfleyen yanardağlar, antik tapınaklar ve pirinç terasların arasındaki salıncaklar, kısaca #BaşkaTürlüEndonezya.
#BaşkaTürlüEndonezya

Endonezya turu denilince aklınıza ilk ne geliyor? Eğlenceli kumsallar ? Tropikal bir doğa ? Duman üfleyen yanardağ zirverlerinde ya da yıllara meydan okuyan antik tapınaklarda karşılanan gün doğumları ? Dünyaca ünlü pirinç terasları arasındaki Bali salıncakları ? Bizim cevabımız bunların hepsi aslında. Endonezya’da her gün farklıdır, bu nedenle ister parti, ister huzur peşinde olun, bu güzel ülke size hepsini sunmaya hazır.

Başka Türlü Macera’nın Endonezya Turu’nda ülkeye kaotik başkent Jakarta’da merhaba dedikten sonra Java adası üzerinde doğuya doğru ilerlemeye başlayacağız ve dünyaca ünlü Budist ve Hindu tapınaklarına ev sahipliği yapan Yogyakarta sıradaki durağımız olacak. Gün doğumunda dünyanın tek parça halinde kalabilmiş en büyük Budist tapınağı olan 1192 yaşındaki Borobudur’a selam verip direksiyonu Bromo Yanardağı’na kıracağız. Gecenin en karanlık saatleri aydınlığa dönmek üzereyken gün ışığına kraterin hemen yanı başında eşlik ettikten sonra sırayı bu kez eğlenceli hayatı ve füzyon kültürü ile meşhur olan Bali turu ile alacağız. Mistik tapınaklar, nefis yemekler, yoga dersleri, maymunlarla dolu ormanlar, pirinç terasları üzerindeki Bali salıncakları; hepsi sizi bekliyor.

Başka Türlü Macera'nın Endonezya Turu neden tercih edilmeli ?

  • Endonezya turu sırasında seyahatin yıldızı elbette Bali adası. Dünyaca meşhur adada oldukça özel deneyimlerle dolu bir Bali turu var programda. Kimi zaman pirinç teraslarının içerisinde yer alan meşhur Bali salıncakları ile keyif yapıp, Maymun Ormanı’nda ve şelalelerde dolaşacağız kimi zamansa Bali turu ile benzersiz füzyon mutfağı ve eğlenceli gece hayatını keşfe çıkacağız.
  • Günün ilk ışıklarıyla beraber Bromo Yanardağı’nın Yanardağı’nın zirvesinde yer alan volkanik kratere sıra dışı bir yolculuğumuz olacak.
  • Java adasının merkezinde yer alan Yogyakarta şehri eğlenceli yaşamı ile Güneydoğu Asya’nın yükselen yıldızlarından. Biz de hem Yogyakarta’da bulunan ve dünyanın tek parça halindeki en büyük Budist tapınağı olarak bilinen Borobudur’u gün doğumu sırasında ziyaret edeceğiz hem de şehir merkezinde iki tekerlekli rikşalarla ”Başka Türlü Macera” konvoyu olarak tur atacağız.
  • Her seyahatte olduğu gibi Endonezya Turu sırasında da ülkenin yemeklerini en iyi şekilde deneyimleyeceğiz.
  • Seminyak‘ın eğlenceleriyle ünlü beach clubları ve Jakarta gece hayatı bizi bekler.
  • Her zamanki gibi ülkeye özel deneyimler de var listemizde. Bali turu sırasında pirinç terasları arasındaki keyif dolu masaj seansına ve yoga dersimize bayılacaksınız.
Sıkça Sorulan Sorular
  • Endonezya turu için ne zaman yola çıkmalı ?

Endonezya turu için en iyi dönem Nisan ve Ekim ayları arasında, çünkü tropikal iklimde yer alan ülkede bu dönemde muson yağmurları sona ermiş oluyor ve hava sıcaklığı gün içinde 25-30 derece aralığında seyrediyor. Ekim ayı sonrası başlayan muson yağmurları sıcaklığı düşürmese de yağışın oldukça fazla olduğunu belirtelim. Nitelim Başka Türlü Macera’nın Endonezya turu için seçtiği tarihler de bu detaya göre belirleniyor.

  • Endonezya vize istiyor mu ?

Endonezya, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip kişiler için vize istemiyor. Hatırlatalım, seyahat tarihi sonunda pasaportunuzun süresinin dolmasına 6 aydan az bir süre varsa ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

  • Endonezya Turu için tek başıma katılırsam fark öder miyim ?

Seyahate tek olarak katıldığınızda seyahat ücreti değişmeyecek ve turdaki uygun bir başka kişi ile oda arkadaşı olacaksınız.

Ancak Endonezya turu boyunca tek başınıza kalmayı isterseniz tek kişi farkı ödeyerek tüm otellerde bu şekilde konaklamanız da mümkün.

  • Endonezya turu öncesinde tavsiye ettiğiniz bir kitap ya da film var mı ?

Seyahat sırasında ülke kültürü ve tarihi hakkında detaylıca konuşacağız ancak yine de Peru hakkında bilgi sağlayacak bir kaç önerimiz var. Seyahat öncesinde Colin McPhee’nin Bali’de Bir Ev kitabını ve adını Julia Roberts ile duyuran Ye, Dua Et, Sev filmini (ya da aynı isimdeki kitabı) mutlaka tavsiye ediyoruz. Her iki eser de size ülkedeki yaşam ile ilgili fikir vermesi açısından oldukça değerli. Nitekim Bali turu sırasında da bu filmden sahnelerle karşılaşacağız.

  • Endonezya turu için sağlık sigortası yaptırıyor musunuz ?

Tüm Başka Türlü Macera seyahatleri öncesinde olduğu gibi Endonezya turu öncesinde de tüm katılımcılar için seyahat sağlık sigortası yaptırılıyor. Ancak tüm seyahatlerde aşılar gibi seyahat öncesi önlemlerin sizin sorumluluğunuzda olduğunu hatırlatalım. Gidilen ülkeye göre detaylı bilgileri Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın Seyahat Sağlığı internet sitesinde öğrenebilirsiniz.

  • Seyahat öncesinde ne gibi hazırlıklar yapmam gerekiyor ?

Tüm Başka Türlü Macera seyahatleri öncesinde olduğu gibi Endonezya turu başlamadan bir süre önce tüm hazırlıkların anlatıldığı bir bilgi dosyasını sizinle paylaşacağız.

Yine tüm seyahatler öncesi olduğu gibi uygun olan tüm katılımcılarla İstanbul, Galata’daki Başka Türlü Macera Seyahat Merkezi‘nde buluşup tanışacak ve Endonezya turu ile ilgili son detayları konuşacağız.

  • Seyahatin başlayacağı havalimanına nasıl ulaşım sağlayabilirim ?

İstanbul’da yaşayan misafirlerimizin havalimanına ulaşımı için Başka Türlü Macera seyahatlerinin tamamında Avrupa ve Anadolu Yakası’ndan servis sağlıyoruz.

  • Seyahate katılmak için uçak biletimi kendim alabilir miyim ?

İstanbul’da yaşamıyor ya da gerek yurt içi gerekse yurt dışı seyahatlerdeki uçak biletinizi kendiniz (mesela millerinizle) almak istiyor olabilirsiniz. Bu tür durumlarda bize bilgi vermeniz yeterli; seyahatin uçak bileti ücreti sizin için toplam ücretten düşülecek.

Benzer şekilde İstanbul dışından seyahatlere katılmak isteyen dostlarımız dilerlerse bulundukları şehirden İstanbul’a yapacakları uçuşlar için de bizimle temas kurabilirler, böylece özellikle yurt dışı seyahatler için iki uçuşu bağlama şansı sağlayabiliriz.

  • Seyahate katılmak için yaş sınırı var mı ?

Tüm Başka Türlü Macera seyahatlerindeki 15 yaş alt sınırı Endonezya turu ve Bali salıncakları için de geçerli.

  • Rotamızda Bali turu ve Bali salıncakları da olacak mı ?

Bali turu denince akla gelen ilk şeylerden biri de elbette Bali salıncakları. Endonezya gezimizde başkent Cakarta, Yogyakarta ve Bromo Yanardağı’nın ardından dördüncü durağımız bu meşhur adada yapacağımız Bali Turu olacak ve Bali salıncakları için oldukça keyifli bir gün planlandı.

Yanardağlardan pirinç teraslarına, Endonezya
kurban bayramı
From4.350 $
Yanardağlardan pirinç teraslarına, Endonezya
Yanardağlardan pirinç teraslarına, Endonezya
Sosyal medyada paylaş
başka türlü macera türsab

Bizi sosyal medyada takip edebilirsiniz.

başka türlü macera footer logo

Bizi sosyal medyada takip edin.

© Başka Türlü Macera, 2023

Bize ulaşın